Door: Gerard

Ook Omlandia aan zegekar gebonden

Winnende treffer van Wim in laatste minuut!

Hans goed voor twee treffers

De revanche op de onnodig geleden nederlaag - en die leiden we nog al eens naar onze eigen ideeën - tegen Omlandia is een feit! Gisteren werd na een uitermate zwakke eerste helft de oppnent uit ten Boer in de tweede helft verslagen.

Binnen 1 minuut - het lijkt wel CL - stonden we al op achterstand wat meteen weer verlammend op het elftal werkte. In de auto waren er nog geluiden van "ik ben scherp en heb er zin in" (Wim), in de wedstrijd zag je daar niets meer van terug. Nu voetbalt de één ook liever aanvallend dan om mee te moeten verdedigen op het middenveld.

Ook de tweede treffer viel al binnen een half uur en wat viel op: er werd niet eens gemekkerd en dat zegt wat binnen ons elftal... Er moest zelfs een tactische wissel aan te pas komen van uw verslaggever - dat noemt men team-opoffering werd later in de derde helft geopperd- waardoor onze nieuwe man Wiebe Weening - gebracht kon worden. Hij maakt een goed debuut op linkshalf. Onze nummer 13 zag hier een veelzijdige voetballer die zeker op meerdere plekken inzetbaar is. Voor alle spelers (behalve Ton denk ik): "wees gewaarschuwd".

Terug naar de wedstrijd. De ruststand was 2-0 en in de tweede helft kwamen we pas echt los. Hans wist het doel twee keer te vinden wat 2-2 betekende en Wim was inmiddels naar zijn bekende stek verhuisd; werd wakker en veerde weer helemaal op wat resulteerde in de winnende treffer in de laaste minuut. Na een kluts ramde hij de bal keihard in de touwen en konden we allemaal rustig naar de welbekende ONR kantine terugkeren.

Wat nog wel een vermelding waard is: een halve (??)gele kaart voor Johan, wegens mekkeren op de scheidsrechter. Het mocht de pret in de kantine niet drukken. We kijken terug op onze ongeslagen status in 2007. GRC zei gewaarschuwd, maar wij ook, want de eerste wedstrijd ging verloren in Groningen.....